kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağmur yağdı, sürücüler yolda kaldı

Giriş Saati : 18.09.2008 07:11
Güncelleme : 18.09.2008 23:00
Yeni Haber
Akşam saatlerinde İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle su baskınları meydana geldi. Bazı evlerin bodrum katlarını, yolları ve köprü altlarını dolduran su nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağmur İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Yağmurla birlikte etkisini artıran rüzgar nedeniyle bazı yerlerde ağaçlar yollara devrildi. Binaların bodrum katlarını su bastı. Yağmurdan en fazla etkilenenler ise sürücüler oldu.

Rögar giderlerinin kapalı olması nedeniyle yollara su dolunca, özellikle D-100 Karayolu güzergahında, Beylikdüzü'nden Pendik'e kadar sürücülerin araçlarında mahsur kaldığı görüldü. Yakuplu Köprüsü altında mahsur kalan sürücüler, itfaiyenin suyu tahliye etmesinden sonra kurtarılabildi.

Maltepe Zümrütevler mevkiinde ise onlarca araç suya saplandı. Araçlar ilgili birimlerin devreye girmesiyle sudan çıkarıldı. Kartal Cevizli'de ise vatandaşlar suya saplanıp çalışamaz hale gelen araçlarını kendileri kurtarmaya çalıştı. Belediye işçileri de vatandaşların yardımına koştu.

Yaklaşık 3 saat süren sağanağın dinmesinin ardından itfaiye ekipleri, belediye görevlileri ve sürücüler rahat bir nefes aldı.

FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ

İstanbul'da gece saatlerinde etkili olan fırtına ve yağış ağaçları kökünden söktü. Şehrin bir çok yerinde su baskınlarına neden olan yağışla birlikte etkili olan rüzgar ağaçların devrilmesine neden oldu.

Küçükçekmece İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşlı iğde ağacı aşırı rüzgara dayanamayarak devrildi. Bağcılar-Güngören Sitesi 14 Blok 12 numara önünde park halindeki otomobilin üzerine devrilen ağaç otomobile hasar verdi. Ağaç sabah saatlerinde ağaç motoru ile kesilerek kaldırıldı.

(CİHAN)


* 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ