Yönetmen Türkben, "Kayseri Kalesi'nde Bizans dönemini canlandırıyorduk. Böyle tatsız bir olay yaşadık. Amacımız Bizanslılar'ın yaptığı bu kaleyle ilgili bilgi vermekti" dedi.
Haberi Dinle
Kayserililer kaleyi Bizans'a kaptırmadı!
Başak ÇOKAN/ MAGAZİN
17.09.2008
Belgesel film çekimi için Kayseri Kalesi surlarına asılan Bizans bayrağı Kayserililerin tepkisi çekti. Kale önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, bayrağı surlardan indirmek istedi. Yönetmenin çağrısıyla olay yerine gelen polis vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Tan Film Prodüksiyon, 81 ili kapsayan "Anatolia" adlı belgeselin çekimlerine Kayseri'den başladı. Kentlerin tarihi ve turistik merkezleri ile ekonomisini konu alan filmin Kayseri Kalesi'nde gerçekleştirilen bölümü ilginç bir olaya sahne oldu. Çekimler gereği Bizans döneminden kalan Kayseri Kalesi surlarına haçlı bayrağı asıldı. Bayrağın asılması üzerine yaklaşık 50 kişilik kalabalık "Biz Müslümanız, bu haçlı bayraklarının burada ne işi var" diyerek tepki gösterdi.
BAYRAK GİTTİ, KAVGA BİTTİ Tepkiler üzerine yönetmen Tanyolaç Türkben, polisten yardım istedi. Bu sırada kalabalıktan bazıları, kale surlarına çıkarak bayrağı indirmek istedi. Polis duruma el koydu, Bizans bayrağı indirildi. Yönetmen Türkben "Ben de Kayseriliyim ve Müslümanım. İnsanlar bu belgeseli izledikten sonra faydalı bir iş olduğunu anlayacaklar" dedi. 30 kişilik belgesel ekibi daha sonra bölgeden uzaklaştı.
Tarihe saygi, tolerans, bunlar artik pek bilinmeyen seyler. Madimak otelinde 45 kisiyi yakan zihniyetten daha baska ne beklenirdi ?. Pardon orasi Sivas idi, ne fark eder anadolunun her yerinde kafa ayni.
HÜSEYİN GÜLENLER
18.09.2008 11:16:29
BİRİNCİ SINIF BİR KARA MİZAH ÖRNEĞİ.GÜLMEKLE AĞLAMANIN AYNI ŞEY OLDUĞUNU BANA TEKRAR HATIRLATTI.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.