* Yaz şarapları genellikle çok pahalı şaraplar değildir.
* Yıllandırılmış şaraplar arasından seçilmezler. Mümkün olduğunca genç rekolteler tercih edilir. Şarap kavı bulunmayanlar, yazın tüketecekleri şarapları buzdolabında saklayabilirler.
* Yaz şarapları kadehe servis yapılırkan serin olmalıdır. Bu nedenle beyaz ya da kırmızı şarap şişesinin üzerine serin tutan termos özellikli kılıf geçirilir ya da şişe buz kovasında muhafaza edilir.
* Bol tanenli, gövdeli, yüksek alkollü şaraplar yaz için uygun düşmez. Sıcak havalarda vücut alkole daha az dayanıklıdır. Şişenin üzerindeki alkol derecesine bakın. Uygun alkol düzeyi 11 ile 13 derece arasıdır.
* Yaz şarapları bile güneş altında içilmemelidir. Sadece hızla ısınmakla kalmazlar, aromalarını da çabucak yitirirler.
* Yaz şaraplarının keyfi en iyi şekilde serin, havadar ve gölge ortamlarda çıkar. Yıllarca mahzende olgunlaştırılan türden şaraplar, yaz için uygun değildir.
* Yaz şarapları beyaz, kırmızı, roze olabilir. Sek ve şeker miktarı asit ile dengelendiği sürece yarı tatlı şaraplar yazın tercih edilir.
* Yaz şarapları fazla geniş gövdeli kadehlerde servis edilmez.
Bugünkü Tüm Yazıları
İdeal yaz şarabının özellikleri
Yayın tarihi: 10 Ağustos 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/10/pz/haber,884C551842124D7BAAD42DDCE81C7340.html
Tüm hakları saklıdır.