Şu an
10 Ağustos 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
10 Ağustos 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Türk halkı rakıyı genellikle balıkla ya da kebapla içiyor ama aperatif olarak pek tercih etmiyor.
Aydın Boysan: Rakı nikâhlı karımdır ötekiler ise kaçamak
Rakı üstadı Aydın Boysan, tanınmış bir markanın yeni lezzetinin seçimini yaptı ve bu harman rakının tanıtımı sırasında dinleyicilerini hikâyeleriyle bol bol güldürdü. Tanıtımda rakıseverler, rakı mojito gibi kokteyllerle bu geleneksel içkinin farklı yüzünü de tanıdı. ...
Yaşam dosyaları
Kolesterolü düşürmek için en yeni teknikler
Geçen yıl yalnızca kalp ilaçlarına Türkiye 1.5 milyon dolar harcadı. Ameliyatlar, doktor kontrolleri bunun dışında....
Yaz sıcaklarında sağlıklı yaşamanın yolları
Sıcaklar insanları bunaltmakla kalmıyor, pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Yazın en sıcak günleri yaşanırken, sizin ve ailenizin sağlığını korumak için bir rehber hazırladık....
Sağlıklı bebek için...
Günümüzde, tarama testleri sayesinde anne karnındaki bebeğin zeka seviyesi ve fiziksel engelli olup olmadığı anlaşılabiliyor....
Yazın Adana'da suşi yenir mi?
Sertab Erener'in Adana'da suşiden zehirlenip hastanelik olması, hijyen kurallarına özen göstermediğimizi bir kez daha kanıtladı. Üstelik sadece suşiden değil, yazın pek çok kişi dondurma, kokoreç ve tavuk yüzünden zehirleniyor. ...
Yoğurtçu geldi hanııımm!
Yaz sıcaklarında buz gibi ayranda, cacıkta ya da kızartmaların üstüne sos niyetine kullanılan yoğurdun kıymeti artıyor. Ama ne yazık ki bu mevsimde sanayi tipi yoğurdun kalitesi de azalıyor. Bugünlerde "Ne yersiniz?" sorusu sorulduğunda, ağzımdan hemen "Cacık!." sözcüğü çıkıveriyor. ...
Türk kahvesi yoksa keyif olmaz
500 yıldır evlerden çıkmayan ve konukseverliğin de sembolü olan Türk kahvesini yaşatmak elimizde... Alafranga kahveler yüzünden onu ihmal edersek "Bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı vardır," özdeyişine de yazık olur. Rahmetli anneannem dedem öldükten sonra tek başına yaşadı. ...
Türk kahvesi elden gidiyor
Kopenhag'da geçen ay düzenlenen kahve pişirme yarışmasında, 'Türk kahvesi' dalında yedi ülke arasından Rusya birinci, Yunanistan ikinci olurken, Türkiye ancak üçüncü olabildi. Bizden önceki kuşaklara yemekten sonra "Kahveniz nasıl olsun?" diye sorulur, onlar da, tercihlerini sade, az şekerli, orta ...
Su, hayat kaynağı mı tehlike mi?
Musluk suyunun yerini çoktan alan kaynak sularının Avrupa ve Amerika'da zengin mineraller içereninden şarap şişesinde satılanına kadar birçok çeşidi var... Ama dünyanın 70 ülkesinde musluktan akan suda arsenik tehlikesinden söz ediliyor Amerika'da bir şişe Bling H20, 40 dolara satılıyor.. ...
Mönülere yaz geldi
Bütün kış boyunca aynı mönüleri görmekten sıkıldıysanız, mekânların yaza özel hazırladığı yemeklere ve kokteyllere bir göz atmayı ihmal etmeyin. Unutmayın kepekli lahmacun, Vietnam soslu levrek carpaccio, limonlu sufle gibi tatlar kışın yok.... Ağır soslar, kızartmalar, çorbalar... ...
Çiftlik balıklarına haksızlık ediliyor
Alabalık ve çipura ile başlayıp sinarite uzanan kültür balıkçılığımız çok ilerledi. "Denizden çıkmayan balığı yemem,'' diyenler çok yanılıyor. Çünkü çiftlikte yetişen balıkların hem denetim mekanizması ciddi hem de raf ömrü daha uzun. "Ay, çiftlik balığı mı? Kesinlikle yemem. ...
Hititler ne yer ne içerdi?
Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı kitabındaki bilgilere göre yapılan yemekler, Hititlilerle yemek zevkimizin pek benzeşmediğini ortaya koyuyor. Bu uygarlığın mönüsünden, sadece pekmezli hamur tatlısı ağız tadımıza uygun.... Yıllar önceydi. ...
Başrolde zeytinyağı
Bir akşam yemeği mönüsünde dokuz farklı zeytinyağı... Şef Maximilian Thomae, Ege'ye özgü malzemeler ve değişik zeytinyağları ile çok farklı bir mönü hazırladı.. Hey gidi günler!.. Biz vaktiyle zeytinyağının hangi bölgeden, ne cins ağacın zeytininden sıkıldığını, sızma mı, yoksa erken hasat mı ...
Anadolu mutfağının çağdaş sunumu
Anadolu mutfağına gönül vermiş, biri İstanbullu diğeri Tokatlı iki işletmecinin elbirliğiyle oluşan Kiva Han, Galata'da hem İstanbullulara hem de turistlere geleneksel Anadolu yemeklerini yozlaştırmadan ama modern bir sunumla sevdiriyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Enginar kraliçelere layık
Restoranlarım benim fantezilerim
Safran altın değerinde
Yazarlar
AHMET ÖRS
Yaz şarabı, içince canlandırmalı
Sıcak yaz günleri için en uygun şaraplar beyaz ve ...
Metin Sever
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Yaşama Dair
Sizin topuğunuz kaç santim?
Sivri ve ince topuklu ökçe anlamına gelen 'stiletto', yeni sezonda daha da yükselerek yine vazgeçilmez olacak. ...
Carla Bruni'nin erkeksi yönünü çıkaran adam
Carla Bruni'nin moda ve sanat danışmanı olarak tanınan Ricardo Martinez Paz, Fransa First Lady'sine erkek kıyafetleri ...
Sporcularla çekim yaptı
Ricardo Martinez Paz, Pekin Olimpiyatları için Fransa'dan Çin'e gidecek 35 sporcuyla da bir çalışma yapmış. ...
Teknoloji
Weblebi.com kepenk kapattı kartla alışveriş yapan kurtardı
İnternette alışveriş sitesi weblebi.com'un ticari hayatı son buldu. Malını teslim alamayan tüketicinin 6 ay içinde ...
Google'dan olimpiyat bilgilerini sunan gadget
Google'ın, kişiselleştirilmiş ana sayfası olan iGoogle'da 2008 Pekin Olimpiyatlarını takip etmek için bir gadget ...
İnternette önemli açık
TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları ...