Sütten bir bardak alınarak, tencereye konur. İçine pirinç unu ve şeker ilave edilir. Karıştırılarak dibi tutmadan pişirilir. Ateşten alınırken içine damla sakızı eklenir, karıştırılır. Bir servis tabağına boşaltılır. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısılar dizilir. Diğer bir tencerede bir bardak süt, kayısı suyu, nişasta ve şeker karıştırılır. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. Meyvelerin üzerine dökülür. Bir gece dolapta bekletilir üzeri süslenir. Servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 kilo süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket damla sakızı
* 3 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 paket damla sakızı
* 500 gram kayısı
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı kayısı suyu
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı nişasta
* Biraz fıstık veya ceviz
Yayın tarihi: 5 Ağustos 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/05/gny/haber,A3050F81429D4293ABA03A640939E893.html
Tüm hakları saklıdır.