Domates rondodan geçirilir içine kereviz ve defne yaprağı konulur. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Diğer yanda bir kaşık nişasta biraz suyla eritilir. Çorbanın suyundan alınarak açılır ve çorbaya aktırılıp, 10 dakika daha pişirildikten sonra alınır ve süzülür. Soğuyunca kaselere konulur. Birer parça buz ve peynir rendesi ile servis yapılır.
MALZEMELER * 1 kilo domates
* 2 adet kereviz yaprağı
* 1 adet defne yaprağı
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı su
* Karabiber
* 1 yemek kasesi buz
* 2 yemek kaşığı beyaz peynir rendesi
Yayın tarihi: 5 Ağustos 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/05/gny/haber,9BCDF1362E6E40D3A229966F5F1A0B97.html
Tüm hakları saklıdır.