kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çilekli tart

Un, yumurta, margarin, tuz, şeker, limonun suyu, limon kabuğu ve kabartma tozu birlikte yoğrulup, hamur yapılır. Bir saat buzdolabında bekletilir. İki folyö arasında açılıp, 26 santim kalınlığında bir kalıba konup, 200 derece fırında pişirilir. Diğer yanda krema malzemeleri bir tencere alınıp, pişirilir. Ateşten indirildikten sonra içine vanilya ve tarçın ilave edilir. Soğutulur, tartın üzerine sürülür. Çilekler dizilip, en üstüne fındık serpilir.

MALZEMELER 4 kişilik Hamuru için:
*
1.5 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 125 gram margarin
* Bir tutam tuz
* 1 çay bardağı şeker
* 1 limonun suyu ve kabuğu
* 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
*
1 su bardağı çilekli süt
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı un
* 100 gram margarin
* Bir komposto kasesi çilek
* Vanilya
* Tarçın
* 1 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Tavuklu güveç
Bir tavaya tereyağını koyup, kızdırın. Tavuğu çevire çevire kızartın. Ardından kızarttığınız tavuğu güvece koyun. Tavadaki yağda soğanı ve salçayı koyup, soteleyin. İçine un ilave edip, sirkeyi koyun. İki su bardağı su ilave edin. Bu arada kerevizi ve havucu iri parçalar halinde soğanlı sosa karıştırın. Sosu tavuğun üzerine döküp, güvecin kapağını kapatın. Kısık ateşte tavuk yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
*
1 bütün tavuk
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı su
* 2 adet domates
* 2 dal kereviz
* 2 adet soğan iri doğranmış
* 2 adet havuç
* 2 dal kereviz
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı salça
* Tuz
* Kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı sirke

Makarna salatası
Makarna 15 dakika haşlanır ve süzülür. İçine zeytinyağı, biber, domates, marul ve soğan ince ince kıyılıp, ilave edilir. Mısır, maydanoz, kekik, dereotu, tuz ve karabiber konulup, limon sıkılarak servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 su bardağı kesme makarna
* 1 diş sarmısak
* 1 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 2 adet taze soğan
* 2 yemek kaşığı bezelye
* 2 yemek kaşığı mısır
* 2 adet marul 2 çorba kaşığı zeytinyağ
* Tuz
* Karabiber
* Kekik
* Kıyılmış maydanoz dereotu