Ispanaklar bol suda yıkanır. Küçük küçük doğranıp, tencereye alınır. İçine yağ ilave edilir. Harlı ateşte hiç suyu kalmayıncaya kadar çevrilir. Tuz, karabiber ve şeker konup, ateşten alınır. Diğer bir tencerede su kaynatılır. 2 kaşık sirke konur. Ispanak servis tabağına alınır. 4 adet çukur açılır. Yumurtalar kaynayan suya tek tek kırılıp, akları katılaşınca kevgirle alınır. Açılan çukurlara konur. Üzerine sarmısaklı yoğurt konup, tereyağli kırmızıbiberle servis edilir.
MALZEMELER 4 kişilik* 500 gr ıspanak
* 1 demet taze soğan
* Yarım kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* 2 adet kesme şeker
* karabiber
* kırmızıbiber
* 2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
* 4 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı sirke
Yayın tarihi: 28 Haziran 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/28/gny/haber,B5D2E1CA54804D4B8E0FD2F83119ECA9.html
Tüm hakları saklıdır.