Kuma keki Yumurta, şekerle birlikte mikserle 10 dakika çırpılır. İçine elenmiş un, nişasta, kakao eritilmiş soğutulmuş margarin, kabartma tozu karıştırılır. Bolca yağlanmış kek kalıbına yarısı dökülür. Arasına kayısı, incir, elma ve ayva küp küp küp doğranır. İncir ve üzüm ilave edilir. Üzerine bir kaşık
un konur. Harmanlanır. Sonra tel süzgeçle elenip, kekin üzerine yayılır. Kalan kek hamurunun üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirilir, pişirilirken ilk 20 dakika fırının kapağı hiç açılmaz. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Ilık olarak temiz bir beze sarılır 4-5 saat bekletilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Malzemeler
* 3 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1.5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 çimdik tuz
* 1 paket vanilya
* 125 gram margarin
* 3 çorba kaşığı kakao
İçi için:
* 2 adet kayısı
* 1 avuç üzüm
* 2 adet incir
* 1 avuç ceviz
* 1 adet ayva
* 1 adet elma
* 1 çorba kaşığı un
Yayın tarihi: 25 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/25/gny/haber,E9C4AC85613A4B5299C3119E96F5B139.html
Tüm hakları saklıdır.