kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Cevizli pasta

Yumurtayı şekerle birlikte çırpın. Un, kakao, çekilmiş ceviz, limon kabuğu ve kabartma tozunu koyup, karıştırın. Yağlanmış kalıba koyup, 180 derecelik fırında pişirin. Soğutup, ikiye kesin. Kekin iki tarafını hafif suyla ıslatın. Diğer yanda 1 bardak sütle, labne peynirini ve sarellayı çırpın. Kekin iki parçasına sürüp, aralarına iri parça ceviz koyun. Üstünü kapatın. Her tarafı muntazam krema ile kaplayın ve üzerini süslenir. Bir gece beklettikten sonra servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik

* 5 adet yumurta

* 5 kahve fincanı un

* 5 kahve fincanı şeker

* 1 çay kaşığı kabartma tozu

* 1 limon kabuğu rendesi

* 2 çorba kaşığı kakao

* 300 gram ceviz

Kreması için:
*
1 su bardağı süt

* 2 çorba kaşığı dolusu sarella

* 2 çorba kaşığı dolusu labne peyniri

* 1çorba kaşığı nescafe

* 1 bardak su