Akgün, ürünlerde kullanılmaya başlayan yağın zeytinyağı kadar sağlıklı olduğu bilgisini verdi.
Frito Lay, cipste doymuş yağı azalttı Akdeniz usulü beslenmeye geçti
Frito Lay Türkiye Genel Müdürü Akgün, 15 milyon dolar harcayarak ABD ve İngiltere'den sonra Türkiye'de de doymuş yağ oranını yüzde 40 azaltan yağa yöneldiklerini söyledi..
Frıto Lay Türkiye Genel Müdürü Tuncer Akgün, cipste tüketicinin tercihinin, ABD, İngiltere ve İspanya'nın ardından Türkiye'de de doymuş yağ oranını yüzde 40 azaltılmış ve kolesterol üzerinde olumlu etki yaratan özel yağ kullanıldığı için ''Akdeniz Mutfağı'' kapsamında değerlendirilen ürünlere yöneldiğini belirtti. Tüketiciye sağlıklı ve kaliteli ürünleri sunabilmeye yönelik olarak bütçelerinden bu alandaki çalışmalar için önemli oranda bir pay ayırdıklarını anlatan Akgün, şöyle devam etti: "Bu kapsamda, en az zeytinyağı kadar sağlıklı olduğu bilimsel olarak kabul edilen 'High Oleic Sunflower Oil' adı verilen yağın kullanımına başladık. Böylelikle de sağlık açısından tavsiye edilen Akdeniz usulü beslenmeye geçtik. Doymuş yağ oranını yüzde 40 azalttık." Türkiye'deki tesislerde cips üretiminde yaklaşık 100 bin patates ve 25 bin ton mısır işlediklerini vurgulayan Akgün, başlangıç olarak Cheetos grubunda kullandıkları yağı süreç içinde diğer ürünlerle yaygınlaştıracaklarını ifade ederek, "Yağı şimdilik ithal ediyoruz. Türkiye'den temin için çalışacağız. Özel üretim için 15 milyon dolar civarında harcama yaptık'' dedi.
Yayın tarihi: 23 Haziran 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/23//haber,34798A03E08248378A4E28852268C1B8.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.