kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sarmısak çorbası

AYŞE TÜTER
AYŞE TÜTER
Sarmısak bir bardak su ile tencereye konur haşlanır. Bir tavada un yağla kavrulur. Sarmısak ilave edilir. Bir iki kez çevrilir et suyu konur. Kısık ateşte on dakika pişirilir. Bir yumurta sarısı sütle çırpılır. Ağır ağır çorbaya ilave edilir. 5 dakika daha pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. İnce kıyılmış dereotu serpilir. Üzerine pul biber ve kaşar peyniri konarak servis yapılır.

Malzemeler 6 Kişilik
* 5 baş ayıklanmış sarmısak
* 2 yemek kaşığı un
* 1 bardak süt
* 3 bardak et suyu
* Tuz
* Karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* Yarım demet dereotu
* 1 fincan sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı kaşar rendesi