HumusÖncelikle haşladığımız nohutları kabuklarını soyup, robottan geçirilir. Bir kase nohuta, tahin eklenip iyice karıştırılır. Ayrı bir kasede iki limonun suyunu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu çırpılır. Hazırlanan sosa, tahinli nohut karıştırılarak iyice yedirilir. Humus servis tabağına alıp, maydanozla süslenir. Kırmızıbiber serpilip, servis yapılır.
Malzemeler 8 Kişilik* 2 su bardağı nohut
* 1 su bardağı tahin
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet limon
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 kahve fincanı su
* 1 çay kaşığı şeker
* Maydanoz
* Tuz
Yayın tarihi: 19 Haziran 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/19/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.