Şeker, süt ve reçeli çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, Tarçın, yenibaharı ve unu eleyip, üzümleri ilave ederek karıştırın. Margarinle kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba dökün kalan yağı üzerine parça parça koyun. 180 derece fırında 45 dakika pişirin, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
MALZEMELER
6 kişilik
* 2.5 su bardağı un
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı ayva reçeli
* 1 çay kaşığı yenibahar tarçın karışımı
* 1 su bardağı süt
* 100 gr. margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı üzüm
Patlıcanlı bulgur pilavı Soğan rendelenir. İki kaşık yağla kavrulur. Kızarmış patlıcanlar ilave edilir. Bir, iki kere çevrildikten sonra bulgur konur. 5 dakika sotelenir. Kırmızı biber ilave edilir. 2 su bardağı sıcak et suyu konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
MALZEMELER
* 2 su bardağı bulgur
* 2 adet kuşbaşı doğranmış kızartılmış patlıcan
* 1 adet soğan rendesi
* 2 kaşık margarin
* 2 su bardağı et suyu
* 1 tane kırmızı dolmalık biber
* Tuz
Sultan köftesi
Kıyma, soğan, ekmek, tuz, karabiber iyice yoğrulur veya robottan geçirilir. 6 adet köfte yapılır elde yassıtılır üstüne gravyer peyniri konur. İyice elde bastırılarak kapatılır, peynir gözükmeyecek şekilde ızgarada pişirilir. Makarna veya sebze ile servis yapılır.
MALZEMELER
* 500 gr. kıyma
* 1 soğan
* 2 dilim bayat ekmek
* Tuz
* Karabiber
* 6 tane gravyer peyniri
Yayın tarihi: 10 Haziran 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/10/gny/haber,2DBADADD9FF440F49F736D81E675F86E.html
Tüm hakları saklıdır.