kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Krokanlı Pasta
Hazır keki ikiye ayırın. 1 bardak süte, 1 çorba kaşığı nescafe koyup karıştırın. Kekin iki tarafını ıslatıp, 1 su bardağı süte, 1 kaşık un, 1 kaşık şeker, 1 kaşık nescafe koyup pişirin katılaşınca ateşten alıp iyice soğutun. İçine 1 yumurta sarısı ve 1 paket kremşantiyi koyup. çırpın buzdolabında 15 dakika dinlendirip, 1 bardak şekeri tavada yakıp, kramel yapın içine fındıkları koyup karıştırın mermeri yağlayıp dökün. Soğuyunca kırın kekin iki tarafına krema sürün diğer parçasını üstüne kapatın kırılan krokanı üstüne yapıştırın. 1 gece bekletip servis yapın.

Malzemeler
*
1 Hazır kek
* 2 çorba kaşığı nescafe
* 1 su bardağı süt
Krema Malzemesi:
* 1 paket krem şanti
* 2 bardak süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı nescafe
* 1 yumurta sarısı
Krokan:
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı fındık