kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HELİKOPTER FARK ETTİ Helikopterlerin fark edip kurtardığı dalgıç çift, hastaneye kaldırılırken yorgun ama mutlu görünüyordu.

Hayata birlikte 'bağlandılar'

Avustralya'da akıntıyla sürüklenen iki dalgıç birbirlerine ağırlık kemerleriyle bağlanarak sağ kalmayı başardı. Çift, 24 saat sonra kurtarıldı..
Avustralya'da dalış yapan 38 yaşındaki bir İngiliz ile 40 yaşındaki ABD'li bir kadın, cuma günü tekneyle birlikte Queensland bölgesi sahilinden açıldı. Ancak dalış yapan çift geri dönmedi. Bunun üzerine teknenin kaptanı sahil güvenliğe haber verdi. Gece-gündüz sürdürülen arama çalışmaları sonucunda iki dalgıç sahilden 14 kilometre açıkta birbirlerine bağlanmış halde bulundu. Birbirlerine ağırlık kemeriyle bağlanan çifti 24 saat sonra denizin üzerinde fark eden helikopterli ekipler, iple kurtardıkları iki dalgıcı hemen hastaneye götürdü.

DURUMLARI ÇOK İYİ
Çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Avustralyalı polis yetkilisi Shane Chelepy, "Çift çaresiz kalınca çok akıllı bir karar alarak ağırlık kemerleriyle vücutlarını birbirine bağlamış. Böyle birlikte bekleyerek enerji harcamamış oldular" dedi.
Haberin fotoğrafları