kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Deniz Baykal

Baykal yüklendi: Yargıyı sindirmeye çalışıyorlar

Serdar CANIPEK / SABAH
Hükümetin yargı organlarıyla kavgalı olduğunu söyleyen CHP lideri Baykal, "Yargıyı etkisiz kılmaya, baskı altına almaya, sindirmeye çalışıyorlar'' dedi. Baykal "Kaos olur" uyarısı yaptı..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün İstanbul Kadıköy Kozyatağı Kültür Merkezi ve Belediye Meclis Binası'nın temel atma töreninde "hükümetin yargı organlarıyla kavgalı olduğunu'' öne sürerek, ''Yargıyı etkisiz kılmaya, baskı altına almaya, sindirmeye çalışıyorlar'' dedi. "Hükümet, devletin bütün kurumlarıyla kavgalı. Üniversiteyle kavgalı, yargı organlarıyla kavgalı... Yani hep hükümet mi haklı?" diyen Baykal, şöyle devam etti: "Üniversiteyle, Danıştay, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve başsavcılıkla kavgada hep onlar haklı. Niçin böyle bir tablo var? Çünkü bu iktidar, Türkiye'de Anayasal düzenimizin temellerini değiştirmek istiyor. Bu ilkeler, Atatürk'ten günümüze gelen ilkelerdir.''

'ÇIĞIRINDAN ÇIKARIR'
Temel ilkelerden birisinin laiklik olduğunu belirten ve "Bunlar bunu değiştirecekler ama karşılarında yargı var. Yargıyı halledecekler'' diyen Baykal, iktidarın yargının kumanda merkezi olan Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na atamaları yapmak istediğini hatırlattı. Baykal, şöyle konuştu: "Siz, yargıyı kendi siyasi emelleriniz için oyuncak gibi kullanma peşindesiniz. Bu, Türkiye'yi çığırından çıkarır. Yargıyı etkisiz kılmaya, baskı altına almaya, sindirmeye çalışıyorlar. 'Gücümüz yetmiyor' deyip, Avrupa'daki siyasetçilerin desteğiyle Türk yargısını baskı altına almaya çalışıyorlar. Yüzde 47 oyu alıp, Türkiye'nin 80 yıllık, savaş meydanlarında oluşmuş Anayasal anlayışını tahrip etmeye seyirci kalmayız."