Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve şehriyeyi koyup, 5 dakika kavurun. Yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, kısık ateşte 5 dakika daha kavurun. İnce kıyılmış pırasayı, domatesi, yeşil biberi ve kırmızıbiberi ekleyip, 1-2 kere daha çevirin. Su ve et suyu karışımını da ilave edin. Kaynayınca ateşi kısarak 20 dakika pişirin. Üstüne ince kıydığınız maydanozu ve karabiberi serperek servis yapın.
Malzemeler
* 1 su bardağı arpa şehriye
* 1 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet pırasa
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızıbiber
* 1/2 demet maydanoz
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 3.5 su bardağı su ve et suyu karışımı
* Tuz
*Karabiber
Yayın tarihi: 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/14/gny/haber,77CDF4ADEE0B41B08115F847B116AF6C.html
Tüm hakları saklıdır.