Kaybetmek lafını yasakladım
" F.Bahçe maçı öncesinde, sürekli olarak galibiyeti düşünüyorduk. Aksini düşünmek yasaktı zaten. Kimsenin 'kaybetmek' kelimesini telaffuz etmesine izin vermedim. Hep 'Kazanacağız' dedik ve o şekilde hazırlandık." ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kaybetmek lafını yasakladım
Fenerbahçe Ankaraspor ile oynuyor. Siz de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşıyorsunuz. F.Bahçe berabere kaldı, siz kazandınız. Puanlar eşitlendi. O an ne düşündünüz?
Bitime 6 hafta kala inisiyatif bizdeydi. Yani Fenerbahçe ile sahamızda oynayacağımız için tüm maçlarımızı kazanırsak şampiyon olacaktık. Dolayısıyla o dakikadan sonra Fenerbahçe'nin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyordu. Takımı tamamıyla bizim maçlara konsantre etmeye çalışıyorduk. Kalli gittiği zaman Fenerbahçe'nin 2 puan gerisindeydik. Lig bitti; şu an 6 puan öndeyiz. Yani 6 haftada epey fazla değişim oldu ve bu, bize yaradı.
* Final maçı haftasında ne yaptınız. Fenerbahçe geliyor, puanlar eşitlenmiş... Rakip Avrupa defterini kapatmış, 1 hafta da dinlenmiş.
O hafta futbolcularla Florya'da fazla mesai yaptık. Hep kazanacağımızı düşünüyorduk. Aksini düşünmek yasaktı zaten. Yani, kimsenin 'kaybetmek' kelimesini kullanmasına izin vermedim. "Kaybedersek ne olur?" diye düşünmedik. Hep "Kazanacağız" diye düşündük ve o şekilde hazırlandık. Fenerbahçe'ye karşı nasıl kazanacağımızı teknik olarak biliyorduk. Orta sahaya ağırlık vererek oynamayı düşündük.
* Bunu düşünen ekip; siz, Adnan Bey ve Cevat Hoca değil mi?
Açıkça şunu itiraf etmek lazım. Adnan Sezgin işin başında... Cevat, Nezihi ve Burak hocalar ona yardımcı şeklinde. Dördü bir araya gelerek teknik bazda yapılması gereken değerlendirmeleri yaptılar.
TEK SANTRFOR SEZGİN'İN FİKRİ
* Fenerbahçe'ye karşı tek santrfor oynayalım fikri kimden çıktı?
Adnan Sezgin'den...
* Maç başladı, siz neler hissetiniz?
Fenerbahçe'yle oynadığımız maçlarda o kadar yüksek heyecan, stres var ki, futboldan başka bir şey hissedemiyorsunuz, düşünemiyorsunuz. O maçı hayırlısı ile bitirmenin duası içindesiniz.
* Nonda atınca "Bu iş bitti" dediniz mi?
Diyemezsiniz. Fenerbahçe iyi bir takım. Sezona genel anlamda baktığınızda Fenerbahçe hiçbir şey elde edemedi gibi gözüküyor ama ortaya koyduğu performansı da kesinlikle küçümsememek lazım. Avrupa'da karşı karşıya geldiği önemli takımlar var. Çeyrek finale belki tarihlerinde ilk defa geldiler ama o aşamaya kadar iyi takımlarla mücadele ettiler. Zaman zaman olağanüstü futbol oynadılar. Açıkçası ben, Fenerbahçe'nin İspanya'da Sevilla maçının ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolu gördükten sonra "Fenerbahçe böyle oynarsa işimiz hiç de kolay değil" dedim. Ama o futbolu devam ettiremediler.
![](https://arsiv.sabah.com.tr/i2/sp.gif)
İLİŞKİLİ HABERLER
Kaybetmek lafını yasakladım
Yayın tarihi: 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/14//haber,064CE2D1E2B14E49911FA6C11AFDDB16.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.