Bir tencerede kıymayı bir çorba kaşığı yağla kavurun. İnce kıydığınız biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip, harmanlayın, 1-2 dakika pişirin. Taze soğanları da doğrayıp ilave edin, karıştırın ve ateşten alın. Şehriyeyi bol suda 15 dakika haşlayıp, süzün ve soğuk sudan geçirin. Şehriyelerin üzerine hazırladığınız kıymalı sosu da döküp, harmanlayın. Pilavı, üzerine ince kıyılmış dereotu ve ceviz serperek de servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER 6 kişilik* 250 gr. kıyma
* 1 adet çarliston biber
* 1 paket arpa şehriye
* 3 çorba kaşığı margarin
* 5 adet taze soğan
* 1/2 demet dereotu
* 2 çorba kaşığı ceviz
* Tuz
* karabiber
Yayın tarihi: 11 Mayıs 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/11/gny/haber,812B41AE72A1418F8B83C18F3DBF7F11.html
Tüm hakları saklıdır.