Tavuk kıymasını; rendelediğiniz soğan, salça, tuz ve karabiberle yoğurup, makarnalara doldurun. Bir tencerede tavuk suyunu kaynatıp, makarnaları içine atın ve 15 dakika kapağı açık pişirin. Pişen makarnaları servis tabağına alın. Kalan tavuk suyunu yoğurtla karıştırıp, makarnaların üzerine dökün. Bir tavada zeytinyağını ve tereyağını kızdırıp, kırmızıbiberi ve naneyi ilave edin. Yağı makarnaların üzerinde gezdirip, ceviz serpin ve servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1/2 kg. salyangoz makarna
* 2 çorba kaşığı tavuk kıyması
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 su bardağı tavuk suyu
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı ceviz
* 250 gr. sarmısaklı yoğurt
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
* Nane
Yayın tarihi: 9 Mayıs 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/09/gny/haber,01A7B00568F444B597030B5D4CCCE409.html
Tüm hakları saklıdır.