kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Tarihi caminin bitişiğinde çıkan yangın Manisalılar'ı korkuttu
02:08
Manisa'da, 600 yıllık Ulucami yakınlarında bulunan bir fırında meydana gelen yangın Manisalılar'ı korkuttu.

Merkez İshak Çelebi Mahallesi Ulutepe Caddesi'nde bulunan ve 3 aydır kapalı olduğu belirtilen Ulucami Ekmek Fırını'nda, akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangın, sokakların darlığı nedeniyle yangın yerine ulaşmada zorluk yaşayan itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Olay yerine gelerek yangının çıkış nedeni hakkında incelemelerde bulunan Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül, ''İlk belirlemelerinde, yangının bir başkası tarafından bilinçli olarak çıkarıldığı yönünde bulgulara ulaştıklarını'' kaydetti.

Gül, ''İlk önce bacadan dolayı yangının çıkabileceğini düşünmüştük.

Ancak fırın sahibinin 3 ay önce vefat ettiğini ve fırının 3 aydır kapalı olduğunu öğrendikten sonra yangının bilinçli olarak çıkarıldığı ihtimali doğrultusunda araştırmalarımızı sürdürüyoruz. İmalat kısmında başlayan yangın kısa sürede fırının her tarafını sarmış. Kundaklama da olabilir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırmamız devam ediyor'' diye konuştu.

Gül, yangında, İshak Çelebi Külliyesi Ulucami-i Şerif Kahvesi'nin de tavan ve yan duvarlarının zarar gördüğünü bildirdi.