Patlıcanlı börekÖnce patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Bir soğanı yine küp şeklinde doğranmış domatesi, yeşil biberi bir tavada suyunu çekene dek pişirin. Tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar ilave ederek karıştırın ve soğutun. Bir hamur kabında yoğurt, sıvıyağ, margarin, sirke, tuz, kabartma tozu ve yarım çay bardağı su ile azar azar un ilave ederek hamur yapın. 15 dakika dinlendirdiğiniz hamuru ikiye bölüp, merdane ile açın. Hazırladığınız içten koyup, rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin ve tabaklara koyup servis yapın.
Malzemeler 10 Kişilik* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı margarin
* 1/2 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 kabartma tozu
* 1 yumurta sarısı
* Aldığı kadar un
* Tuz
İçi:
* 3 adet patlıcan
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 adet yeşil biber
* 1 kaşık sıvıyağ
* 5 adet mantar
* 1 çay bardağı kaşar rendesi
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 10 Nisan 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/10/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.