Baklaları ayıklayıp, çok küçük doğrayın. Limonlu suda haşlayın. Süzdükten sonra fazla suyunu sıkarak atın ve baklaları bir salata kasesine alın. Maydanozu, dereotunu ve soğanı çok ince kıyın. Beyaz peyniri de rendeleyin. Baklalara yeşilliği, beyaz peyniri, naneyi, tuzu, karabiberi ve yumurtaları ekleyip, karıştırın. Azar azar un katarak kek kıvamına getirin. Bir tavada sıvıyağ kızdırıp, yağa bakla mücverinden kaşıkla bırakıp kızartın. Kızaran mücverleri havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını bırakmasını sağlayın. Yoğurt veya beyaz peynirle servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 2 avuç bakla
* 1 limonun suyu
* 1/2 demet maydonoz
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet taze soğan
* 100 gr. beyaz peynir
* 3 adet yumurta
* Yeteri kadar un
* Yoğurt veya beyaz peynir
* Nane
* Tuz
* Karabiber
* Sıvıyağ
Yayın tarihi: 9 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/09/gny/haber,88AFE96DD7F5400C925E5BD678CA85D2.html
Tüm hakları saklıdır.