kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güzide Duran

Suçu basına attı

Gökay USANMAZ - SABAH
Güzide Duran için "Namuslu olsaydı evlenirdim" dediği iddiasıyla yargılanan İnanoğlu "Gazeteciler röportajımı kesip birleştirerek bu anlamı çıkardı" dedi..
Eski sevgilisi Güzide Duran için "İlişkilerini düzgün yaşasaydı, erkekleri aldatmasaydı, namuslu olsaydı evlenirdim" dediği iddiasıyla "Basın yoluyla hakaret" suçundan üç aydan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İlker İnanoğlu, dün hâkim karşısındaydı. Bakırköy 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davalara katılmadığı için hakkında yakalama emri çıkan İnanoğlu dünkü duruşmaya yakın koruması ve avukatı Aydın Kurban ile geldi. İnanoğlu ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Olay tarihinde kimsesiz çocuklar yararına verdiğimiz bir yemek dolayısıyla bir alışveriş merkezinde bulunuyordum. Yemek sonunda gazetecilerin sorduğu soruları cevapladım. Onlar da benden aldıkları cevapları yayınlarken istedikleri bölümleri kesip birleştirerek böyle bir anlam çıkarmış. Benim kimseye hakaret kastım yoktur. Suçsuzum beraatımı istiyorum" dedi. Duruşma salonuna, İnanoğlu'nun isteği üzerine basın mensupları alınmadı.

BİLİRKİŞİ İNCELEYECEK
Güzide Duran'ın avukatı Muharrem Özay ise "Suça konu olan televizyon görüntülerini CD olarak hazırladık. Bu CD'lerin bilirkişi aracılığıyla çözümünün yapılmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme, görüntülerin bilirkişiye gönderilip çözümünün yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Haberin fotoğrafları