Bir tencereye yağı ve rendelediğiniz soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra etleri ekleyip, etlerin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Etler kavrulunca salçayı da ilave edip, 1-2 defa daha çevirin. Daha sonra tencereye patates, kereviz ve biberi ekleyip, yeterince su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu, biberini ekleyip, ince kıyılmış dereotunu da serpin. Sıcakken tereyağında kızarttığınız ekmekle servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 100 gr. kuşbaşı dana eti
* 1 adet soğan
* 1 adet patates
* 1 adet kereviz
* 1 adet kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
* 1/2 demet dereotu
* Tuz n Beyaz biber
Yayın tarihi: 7 Nisan 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/07/gny/haber,FA83A1DD2CA744A2B8BB156AAE945F43.html
Tüm hakları saklıdır.