kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan'dan laikliğe Seyit Onbaşı örneği

Güngör KARAKUŞ - Gürkan DÜZENLİ / SABAH
Başbakan, Çanakkale şehitlerini anarken Mehmet Akif'in dizelerini okuyarak şöyle dedi: Seyit Onbaşıyı Seyit Onbaşı yapan imandır. Hadi inkâr etsinler bunu. Herhalde buna da laikliğe aykırı demezler..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan'dan laikliğe Seyit Onbaşı örneği
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif'ten şiir okuyarak Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı örneğini verdi. Erdoğan, "O mermiyi ona kaldırma gücü veren"in iman olduğunu söyledi. Erdoğan, AK Parti Çanakkale İl Teşkilatı'nın Kolin Otel'de düzenlediği yemekli toplantıda yaptığı konuşmada "Aziz şehitlerimizin huzurunda biz milletimize söz verdik söz veriyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu hukuk, adalet, refah ve kalkınma yolunda geriye doğru bir tek adım inşallah atmayacağız. Türkiye'nin huzurunu, demokrasisini, hukukunu, her şeyin üstünde tutacağız. Kimsenin kazanımlarımızı geriye götürmesine de izin vermeyeceğiz'' dedi.

'BİZE HAZIRLANAN TEZGÂHI BİLİYORUZ'
Herkesin kendini emniyet ve güven içinde hissetmesini isteyen Başbakan Erdoğan, "Herkes müsterih olsun, hiç gerginliğe gerek yok. Her şey olacağına varır. Kimseye kırgın değiliz, kızgın değiliz. Çünkü siyaset ne kızgınlığı ne de kırgınlığı kaldırır, ama birileri bize kızıyor, içinden içinden. Birilerinin bizimle ilgili ne tür tezgâhlar hazırladığını da biliyoruz, farkındayız, ama şunu da bilmeleri lazım ki eğer millet hayırlıysa onun sonu da hayırdır'' diye konuştu. Birilerinin keyfiliği, imtiyazı, otoriter anlayışı istiyor olabileceğini belirten Erdoğan, "Demokrasinden de hukuk devleti anlayışından da laiklikten de taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi. Erdoğan, bütün imtiyazı millete vereceklerini söyleyerek, "Bu ülkede siyaseti tazyik altında tutmak isteyenler, demokrasiyi tazyik altında tutmak isteyenler, Türk milletinin hür iradesini tazyik altında tutmak isteyenler hukuk dışı, adalet dışı, insaf dışı emellerine nail olamayacaklardır'' dedi. Başbakan Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nda 16, 17, 18 yaşında gençlerin ülke için şehit olduklarını belirtti. "Niye şehit oldular?'' diye soran Erdoğan, şöyle devam etti: "İşte bu toprakları vatan yapmak için şehit oldular. Kolay değil, hep konuşulur; olur mu olmaz mı... Olur kardeşim olur, 'İmandır, o cevher ki ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.' Seyit Onbaşı'yı Seyit Onbaşı yapan odur. O mermiyi ona kaldırma gücü veren odur. Hadi inkâr etsinler bunu. Herhalde buna da 'laikliğe aykırıdır' demezler."
Haberin fotoğrafları