kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emine Erdoğan, Şehitlik’te gözyaşlarını tutamadı. Davetli olarak gelen Anzak torunu da ona sarılarak teselli etti.

Cumhuriyet'e uzanan yolu Çanakkale açtı

Güngör KARAKUŞ - Gürkan DÜZENLİ / SABAH
İLİŞKİLİ HABERLER
Cumhuriyet'e uzanan yolu Çanakkale açtı
Devletin zirvesi Çanakkale'deki 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü törenlerinde buluştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenlere, Başbakan Erdoğan, yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı ile 13 bakan katıldı. Törenlere sürekli katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt bu yıl gelmedi.

"DUYGU BİRLİĞİMİZ"
Konuşması süresince, elinde Türk bayrağıyla bir gazinin yanında durduğu Erdoğan, Çanakkale'nin "bir sembol şehir, hürriyet ve istiklal meşalesi" olduğunu söyledi. Erdoğan Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'ndeki törende "Bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutmak, daima yüceltmek durumundayız. Çanakkale'yi geçilmez yapan o ruhu, cumhuriyetimizin üzerinde yükseldiği o duygu birliğini muhafaza etmek zorundayız. Çanakkale ruhu, istiklal ruhu... İşte bu duygu birliğimizdir" dedi.

GÜL: EN ÖNEMLİ AŞAMA
Cumhurbaşkanı Gül, Türk milletinin, imkânsızlıklarla karşılaşsa dahi bağımsızlığından vazgeçmediğini vurgulayarak, "Türk toplumunun kendine inancı ve güveni tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale Zaferi, milletimiz için bir başlangıç, işgal güçleri için bir rüyanın sonu olmuştur. Milletimizin onurlu mücadelesi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, bu topraklardaki tarihi serüvenimizin en önemli aşamasıdır" dedi.
Haberin fotoğrafları