kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘BENİ BÖYLE ÇEKMEYİN’ Adliye çıkışında açlığını pastaneden aldığı sandviçle bastıran Sezen Aksu, gazetecileri görünce "Beni böyle çekmeyin" dedi.

PKK sempatizanı gibi gösterildim

Gökay USANMAZ / SABAH
Köşe yazarı Burhan Ayeri'ye dava açan Sezen Aksu: PKK sempatizanı gibi gösterildim. Çocuğum ve ailem tehlikede..
Sezen Aksu, köşe yazarı Burhan Ayeri'nin 18 Haziran tarihli yazısında kendisine basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle şikâyetçi olmuştu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Basın yoluyla hakaret" suçlamasıyla üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle dava açtığı Ayeri, Aksu için şöyle yazmıştı: "Minik Serçe Mehmetçik'e şiir yazdı diye alkış tufanı kopuyor (...) Peki, aynı Serçe değil miydi 'Nevruz alanlarında' şarkılar-türküler söyleyen? Biji Apo, biji PKK sloganları ve de ERNK çaputları ile Öcalan posterleri arasında gülücükler dağıtan kimdi?"

"YAZIDA DOZ AŞIMI VAR"
Hakaret davasının Bakırköy'de görülen ilk duruşmasına, Sezen Aksu da katıldı. Duruşmada 33 yıldır kamuoyu önünde olduğunu ve hakkında yapılan haberlere mümkün olduğunca olgun yaklaşmaya çalıştığını anlatan ünlü sanatçı, "Ancak bu yazıda bir doz aşımı var. Davaya konu olan yazı beni PKK sempatizanı olarak göstermektedir. Bu durum, çocuğum ve ailem için tehdit unsuru oluşturmakta. Bu yazı 'Mehmet' adlı şiirim üzerine yazılmıştır. Ancak hiçbir dayanağı yoktur. Şikâyetçiyim. Uzlaşmak da istemiyorum" dedi.