kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Köfteli karnıyarık
Kabakları soyup boyuna iki eşit parçaya bölün. Çekirdekli kısmını çıkartın. Kabuklarını kırmayın ve fazla yumuşamamasına dikkat ederek haşlayın. Ayrı bir kapta kıymayı, üzerine kaynar su eklenerek haşlanmış pirinci, incecik kıyılmış dereotunu, maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu, dövülmüş sarmısakları ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun. Kabakların büyüklüğüne uygun bir şekilde uzun, yuvarlak köfteler hazırlayın. Kabakları geniş bir tencerenin ya da küçük bir fırın tepsisinin içine alın ve köfteleri kabakların içindeki oyuklara yerleştirin. Salçayı, sıvıyağı ve kabakların haşlandığı suyu, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. Bu karışımı kabakların üzerine ve tencereye dökün. Ağır ateşte yemeğinizi pişirin. Köfteler piştiğinde yemeğiniz hazır demektir. Fırında arzu edenler, orta dereceli fırında yemeği pişirebilirler.

Malzemeler
*
5-6 adet orta boy kabak
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 300 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 4-5 diş sarmısak
* 5-6 adet sivri biber
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 1-2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber