İşkembeyi limonlu sıcak suda 2 saat bekletin. Üzerini bıçakla kazıyarak bol suda temizce yıkayın. Düdüklü tencereye bol su ve işkembeyi koyun ve 30 dakika pişirin. Tencereyi soğuttuktan sonra işkembeyi tencereden alın. İşkembeyi et tahtasında küçük küçük doğrayın. Ayrı bir kasede unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, limon suyunu iyice çırpın. Üzerine 1 kepçe çorba suyu alarak ılıtın. Ayrı bir tencereye aldığınız işkembe suyuna hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Doğradığınız etleri de ilave edin ve 15 dakika daha kaynatın. Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi karıştırarak hazırladığınız sosla birlikte çorbayı sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
* 1 kilo işkembe
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet yumurta
* 2 adet limon
* 3 diş sarmısak
* 1 kahve fincanı sirke
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 19 Mart 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/19/gny/haber,60D0692C2FD848A2A289D9B8B7DB31C3.html
Tüm hakları saklıdır.