Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp, yumurta, tuz, süt ve sirkeyi ekleyin. Yoğurarak, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru kaptan alıp, düz bir zeminde 5-10 dakika daha yoğurun. Folyoya sarıp, 30 dakika dinlendirin. İç malzemeyi hazırlayın. Tavuk göğsünü haşlayın. İnce ince didikleyin. Başka bir kapta, margarinle unu kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak sütü ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Tavuk parçalarına bu sosu ekleyip, karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru tezgah üzerine alıp, yarım cm. kalınlığında açın. Üzerine sıvı yağ sürün. Daha sonra hamuru yuvarlayıp rulo haline getirin. Elinizle yuvarlayarak inceltin. Bıçakla kesip, 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak bezeler yapın. Üzerine nemli bir bez örtün. Hazırladığınız bezelerden her birini 40 cm. çapında açın. Hamur dairesinin yarısına hazırladığınız içi, bir tatlı kaşığı aralıklarla koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Hamur kesici ile yarım daire şekiller kesin. Hafif unlanmış bir tabağa dizin. Sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alın.
MALZEMELER 6 kişilik* 2 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı sirke
* Yarım su bardağı süt
* Tuz
* 1 adet tavuk göğsü
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* Ayrıca kızartmak için sıvı yağ
Yayın tarihi: 10 Mart 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/10/gny/haber,EDDD1D6DDEE446A78076063EB5E4610D.html
Tüm hakları saklıdır.