kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mengen pilavı

Pirinci ayıkladıktan sonra 1 saat tuzlu ve sıcak suda bekletin. Soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzgece alın. Tencereye yağın yarısını alıp ısıtın. Eti ve doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Et suyunu salıp tekrar çekince mantarları ve doğranmış domatesleri, şekeri ve tuzu da ekleyerek kısık ateşte 30 dakika pişirin. 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca pirinci koyun ve ağır ateşte 15 dakika pişirin. Kalan yağı tavada kızdırın ve pilavın üzerine gezdirin. Ateşten alın ve 10 dakika sonra cevizi, dereotunu, kekiği, karabiberi ekleyin.

MALZEMELER 6 kişilik
* 2 su bardağı pirinç

* 3 çorba kaşığı tereyağı

* 2 adet soğan

* 1 su bardağı ceviz

* 1 tatlı kaşığı kekik

* 2 su bardağı su

* 1 komposto kasesi kuşbaşı doğranmış kuzu eti

* 1 domates (küp doğranmış)

* 1/2 demet dereotu

* 1 çay kaşığı karabiber

* Tuz