Lahana sarmasıLahana yapraklarını ayırın, tuzlu kaynamış suya batırın, süzün. Pirinci yıkayın, domates, soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biberle iç hazırlayın. Lahanaları hazırladığınız içle sarın, tencereye dizin. 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişirin. Limon suyu, tuz, dövülmüş sarımsak, nane ve kırmızı biberi karıştırarak sosu hazırlayın. Pişen lahanaların üzerine dökün, 5 dakika daha kaynatın. Tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağına alın, soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
* 1 orta boy lahana
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet domates (ince doğranmış)
* 2 adet soğan (ince doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 demet nane
* 1 tutam tuz
* 1 yemek kaşığı kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 demet maydanoz (ince doğranmış)
Sos:
* 2 limonun suyu
* 1 tutam tuz
* 5-6 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı nane ve kırmızı biber
Yayın tarihi: 14 Şubat 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/14/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.