Süte un ilave ederek kaynatın, soğutun, kaymağını alın. 3 defa aynı işlemi yapıp, kaymak elde edin. Su ile şekeri kaynatın, ılınınca bayat ekmeği içine doğrayın, hamur yapın. Servis tabağına hazırlanan hamurun yarısını yayın. Kaymağın yarısını sürün, badem krokanın yarısını serpin. Kalan hamuru üzerine yayın, kalan kaymağı sürün, üzerine 1 su bardağı vişne reçeli sürün, badem krokan serpin. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
* 3 su bardağı süt
* 1 kahve fincanı un
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı vişne reçeli
* 1 paket badem krokan (dövülmüş)
* 1 kahve fincanı gül suyu
* 1 adet bayat ekmek
Soslu sini köftesi Kıyma, ekmek, köfte baharı, iki yumurta ve tuzu iyice yoğurun, köfte hamuru yapın. Fırın tepsisini yağlayın, köfteyi tepsiye yayın. Sebzeleri küp küp doğrayıp, köftenin üzerine yayın. Kürdan ile birkaç yerinden delik açın. Üzerine domates rendesi gezdirerek 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Yoğurt, tahin ve ketçabı karıştırın. Köfteleri bu sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
* 1 kilo kıyma
* 3 dilim bayat ekmek
* Köfte baharı
* Tuz
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 2 adet yumurta
* 2 adet patlıcan
* 2 adet yeşil biber
* 2 adet kabak
* 1 adet kırmızı biber
* 2 adet patates
* 2 adet domates (rendelenmiş)
* Kekik
* Kırmızı pul biber
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1/2 su bardağı tahin
Kabak everest Kabak everest Kabakları temizleyip, uzunlamasına kesin, içini bir kaşık yardımıyla ovun. Çıkan içleri ince ince kıyın. Maydanoz, nane, kereviz sapı, kaşar peyniri, havuç rendesi, tuz, karabiber, muskat, yağ ve kabak içlerini karıştırın, kabaklara doldurun. Fırın kabına dizin, üzerine süt döküp sıcak fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 4 adet kabak
* 1 bardak süt
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze nane
* 1 sap kereviz
* 1 adet havuç rendesi
* 1 kahve fincanı kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber
* 1 tutam muskat
Yayın tarihi: 11 Şubat 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/11/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.