kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Krokanlı sadrazam kavuğu

Akide şekerini havanda dövün, çukur bir kabın dibine eşit olarak yayın. Ayıklanmış yıkanmış kabak, portakal kabuğu ve suyunu ekleyip, şekeri koyun. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra ezerek püre haline getirin. Krem şantiyi sütle çırpın. Kabak püresine ekleyip, karıştırın. Fındıklı fıstıklı krokanın üzerine yayın. Dört saat dolapta dinlendirdikten sonra ters çevirerek düz bir servis tabağına alıp, üzerini şamfıstıkla süsleyin.

MALZEMELER 10 kişilik
* 1 kilo kabak

* 1 su bardağı tozşeker

* 1 paket fındıklı fıstıklı krokan

* Portakal

* 1 poşet krem şanti

* 1 bardak süt

* 1 bardak akide şekeri