kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pekmezli ayva tatlısı

Ayvaları soyup, ortadan ayırın ve bir tencereye dizin. Ortalarına ikişer çorba kaşığı şeker koyun. Karanfilleri ilave edin. 1 çay bardağı su ile kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı pekmezi sıcakken ayvaların üzerine dökün. Ayvalar soğuyunca servis tabağına alın. Ceviz ve kaymakla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik

* 3 adet orta boy ayva
* 12 kaşık şeker
* 5 adet karanfil
* 1 su bardağı pekmez
* 1 çay bardağı ceviz
* 1 rulo kaymak