kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tel kadayıf

Yağı eritin, içine şamfıstıklarını koyun. Diğer tarafta geniş bir tepsiye alın. Kadayıfı tepsinin içinde iyice ovalayın. Katı yağla yağlanmış tepsiye bir parmak kalınlığında iyice bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında altın renginde pişirin. İki bardak şeker ile iki bardak suyu kısık ateşte 10 dakika kaynatın içine bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edin. Ilınmış şerbeti ılık kadayıfın üzerine dökün. Üzerini örterek dört saat bekletin.

MALZEMELER 8 kişilik
*
350 gr. kadayıf

* 100 gr. tereyağı

* 5 çorba kaşığı şeker

* 1 su bardağı fındık ya da badem (iri kıyılmış)

* 1 su bardağı şamfıstık

Şerbet:
*
2 bardak tozşeker

* 2 bardak su