Sütü bir tencereye koyun. İçine pirinç ununu, pirinci, şekeri ve yumurta sarısını ilave edin. Tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte karıştıra karıştıra dibinin tutmamasına dikkat ederek, göz göz oluncaya kadar pişirin. Tatlıyı kaselere paylaştırın ve soğuyunca su dolu bir tepsiye koyun. Fırında üstü kızarana kadar pişirin. Üzerine bir çay bardağı pekmez gezdirip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 lt. süt
* 1 su bardağı haşlanmış pirinç
* 1 su bardağı tozşeker
* 1/2 su bardağı pirinç unu
* 1 su bardağı toz badem
* 1 yumurtanın sarısı
* 1 çay bardağı pekmez
Yayın tarihi: 28 Ocak 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/28/gny/haber,9D849B8938894404B95EA54B4EE5F663.html
Tüm hakları saklıdır.