Pekmezli revaniYumurta ile şekeri ayran kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, un, irmik, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya koyup, mikserle 1 dakika daha çırpın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kapağını hiç açmadan 40 dakika pişirin. Bir tencerede şeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek ateşten alın. Şerbeti tepsi ılıkken tatlının üzerine dökün. Üzerini örtün, 4 saat dinlendirip dilimleyin. 1 su bardağı pekmezi üzerine gezdirin. Üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 12 Kişilik* 4 adet yumurta
* 1 paket margarin
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı irmik
* 2 su bardağı un
* 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı süt
Şerbeti:
* 4 su bardağı
* 3 su bardağı şeker
* 1/2 limon suyu
* 1 su bardağı pekmez
Yayın tarihi: 17 Ocak 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/17/gny/haber,64A83764DF2E4D46AF4E66EEE122A751.html
Tüm hakları saklıdır.