Fasulyeleri haşlayın ve süzün. Bir tencereye piyazlık doğradığınız soğanı koyun ve kavurun. Daha sonra rendelenmiş kerevizi ve küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin. Salçasını da ilave ettikten sonra 5 dakika pişirin. Fasulyeleri de tencereye ekleyip, üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Şeker ve tuzu da katıp, kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıyılmış maydanozları üzerine serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 su bardağı kuru fasulye
* 1 adet kereviz
* 2 soğan
* 1 havuç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak
* 2 adet kesme şeker
* 1/2 demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* Tuz
Yayın tarihi: 24 Aralık 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/24/gny/haber,840D8655ADA64F33B1C2EE4AA06B3E09.html
Tüm hakları saklıdır.