Tereyağı, vanilya esansı, esmer şeker ve yumurtayı koyu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Un, kek un, kakao, kuru üzüm ve çikolataları katıp, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan çorba kaşığı yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine 5 cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10- 12 dakika pişirin. Tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın, ılık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER 36 adet* 125 gr. tereyağı (doğranmış)
* 1 çay kaşığı vanilya esansı
* 1.5 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı kekun
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 100 gr. damla çikolata
* 80 gr. beyaz çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış)
* 80 gr. bitter çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış)
Yayın tarihi: 17 Aralık 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/17/gny/haber,01F25F0583F44BC8AC070C134D786497.html
Tüm hakları saklıdır.