Şekerpare
Yumurta, margarin ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip, fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Malzemeler
* 2 adet yumurta
* 4 kahve fincanı erimiş margarin
* 4 kahve fincanı tozşeker
* 12 kahve fincanı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı fındık içi
Şerbet için:
* 3.5 su bardağı tozşeker
* 3.5 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 paket vanilya
Ispanak çorbası
Tencereye yağı koyun ve ısıtın. Soğanı ilave edin ve soteleyin. Havuç ve ıspanağı ekleyin ve 1-2 dakika çevirip su koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu biraz su ile çırpın. Çorbadan bir kepçe koyup, ılıtın. Yavaş yavaş tencereye aktarın, 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.
Malzemeler
* 6 su bardağı et suyu veya piliç suyu
* 250 gr. ıspanak (ince kıyılmış)
* 1 havuç (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı un
* 1 yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yemeklik doğranmış soğan
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* Tuz
* Kırmızı toz biber
Otlu spagetti
Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, balzamik sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
* 1 paket spagetti
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk
* 2 çorba kaşığı maydanoz (yaprak)
* 2 çorba kaşığı balzamik sirke
* 2 çorba kaşığı kırmızı şarap
* 2 çorba kaşığı portakal suyu
* 3 diş sarmısak (ince halka kesilmiş)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* karabiber
Yayın tarihi: 20 Aralık 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/20/gny/haber,DC1B244942FE4746A384AAB0962C1E6C.html
Tüm hakları saklıdır.