Bir kitap okudum, okumak ne kelime yuttum! Sözcükler zihnimde dolanıyor da, kağıda dökülemiyor. Sizi mahrum ettim üzgünüm ama bu kitabı anlatmak haddim değil! Çünkü hafifim hafifim, kuş gibiyim... O yüzden bu hafta bilmece bildirmece oynayalım. Aşağıda tanıtımını yaptığım 10 kitap içinde, bilin bakalım ben hangisini uzun uzun anlatamadım. Hem bu oyun işinize yarayacak, yılbaşı üstü yeni bir kitap seçme şansınız da olacak...
Tanklar ve Sözcükler: Nuran Yıldız, ordular ve iletişimi masaya yatırmış. Bizim askerin siyasete yakın durduğunu, ABD gibi çağdaş ülkelerde tam tersi olduğunu savunanları püskürtmüş: "Hollywood'da Pentagon'un bir bürosu var, neredeyse tüm senaryolar bu büroya 5 kopya halinde sunulur, Pentagon yetkilileri de filmlerdeki tüm diyalogları Amerikan politikaları doğrultusunda denetleyip düzenler."
Alfa Yayınları muyum ne?: Nora Ephron, boynunda gördüğü ilk kırışıklıklarla içine düştüğü yaşlanma krizini anlatıyor: "Yaşlandıkça daha akıllı, bilgili ve olgun olduğum dönemlerin olduğunu da anlıyorum. Ama bilin bakalım ne? Boynum."
Mikado Yayınları
Enerji ve İnekler: Özgür Gürbüz kitabında soruyor: "Otlamaya geldiği her çayırı çöle çeviren kaç inek var?" Bu kitap küresel ısınma ve enerji konusunu masaya yatırıyor ama çok eğlenceli bir anlatımla... Kısaca Gürbüz, "İnekler bile olayı kaptı" diyor.
Yeni İnsan Yayınevi
Auggie Wren'in Noel Hikayesi: Etkileyici. Tabii ki Paul Auster yazmış bu hikayeyi. Yalan, gerçek karşılıklı savaşıyor. Benden söylemesi, yeni yıl yaklaşırken en güzel hediye, belki de bu hikâye...
Can Yayınları
Erkekler neden bazı kadınlarla evlenir?: İşte her kadının merak ettiği bu sorunun yanıtı kitapta. Hayalindeki kocayla iyi bir hayat kurmak isteyenlere duyurulur. John T. Molloy'un kitabı kafa dinlendirici, bekarlara umut verici bir araştırmayı kapsıyor.
Artemis Yayınları
Osmanlı'da Köle Olmak: Ömer Şen, köleliğin bir kurum olarak işleyiş biçimini ve kurallarını anlatıyor. Toplumun, köle tüccarının, yabancı gezginlerin, devlet erkanının ve resmi kurumların köleliğe bakışını irdeliyor. (Okurken günümüze uyarlamadan edemedim...)
Kapı Yayınları
Masalların Şifresi: İsmail Gezgin, en basit anlamda toplumun şifresi olarak açıkladığı masalların dünyasını anlatıyor; "Masallar eşittir toplumun sembolik dili" diyor.
Sel Yayıncılık
Guinnes Dünya Rekorları: İlk kez Türkçesi basılan kitabın, dünyada en çok tercih edilen yılbaşı hediyesi olduğunu biliyor muydunuz? Birbirinden ilginç rekorların yer aldığı kitabın baskısı pırıl pırıl... Çok eğleneceğinizin garantisini veriyorum.
İnfomag Yayıncılık
Etkin Hafıza Teknikleri: Aklında tutması gereken pek çok önemli şeyi olup da çoğunu kısa sürede unutanlar için iyi bir yardımcı olduğunu söyleyebilirim. Prof. Reha Oğuz Türkkan ve Tuğrul Türkkan yazdı...
Pegasus Yayınları
Küfkedisi: Ilgın Olut, günümüz metropolünde geçen zamanı karşımıza getiriyor. Kahramanımız; eskiden babasının 'külkedisi' olan ama iş yerinde, kalbinde ve süreçte yaşadığı hayal kırıklıkları, stres ve mutsuzluklarıyla artık bir 'küfkedisi'ne dönüşen genç kadın...
Doğan Kitap
Yayın tarihi: 24 Aralık 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/24/gny/coban.html
Tüm hakları saklıdır.