kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sebzeli kavurma

Büyük bir tencerede bir çorba kaşığı yağı ısıtın. Etleri hızlı ateşte yumuşayana kadar gerekirse biraz daha yağ koyarak 4-5 dakika soteleyip tencereden alın. Kalan yağı, aynı tencerede orta ateşte ısıtıp, soğan ve sarmısağı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Etleri tekrar tencereye alın. Makarna sosu, patlıcan, kabak, mercanköşk, su, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynama noktasına getirip ateşi kısın ve 10 dakika hafif ateşte pişirin. Mercanköşkle süsleyip servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
500 gr. kuşbaşı et

* 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet soğan

* 2 diş sarmısak

* 500 gr. domatesli makarna sosu

* 250 gr. patlıcan

* 250 gr. kabak (küp doğranmış)

* 1 çay bardağı su

* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk

* 2 sap taze mercanköşk

* 1 çay kaşığı karabiber