ŞakşukaPatlıcanları (tüm kabukları soyulacak), patatesi, kabağı, biberi ayıkladıktan sonra, küp küp doğrayıp kızartın. Kızarttığınız sebzeleri havlu kağıdın üzerine çıkartarak fazla yağını bırakmasını sağlayın. Bir tencereye rendelediğiniz domatesi ve ince ince kıydığınız sarmısağı koyup, kısık ateşte pişirin. Ketçabı, sirkeyi, 1 bardak suyu, şekeri de ekleyip, sos suyunu çekene dek, 10 dakika pişirin. Bir tepsiye kızarttığınız sebzeleri koyup, üzerine hazırladığınız sosu dökün. 170 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Üzerine kıydığınız maydanozu serpip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler 10 Kişilik* 2 adet patlıcan
* 2 adet kabak
* 2 adet patates
* 2 adet biber
* 1 kg. domates
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* 1 su bardağı su
* 2 adet kesme şeker
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* Tuz
* sıvıyağ
Yayın tarihi: 6 Aralık 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/06/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.