kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tarhana çorbası

Öncelikle tarhanayı bir bardak soğuk suyla ıslatıp, bir saat kadar bekletin. Ekmekleri küçük kareler halinde doğrayıp, bir tavada tereyağı ile birlikte kızartın. Bir çorba tenceresine sıvıyağla salçayı koyup, kavurun. Kavurduğunuz salçaya suyu veya et suyunu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca, önceden ıslatıp erittiğiniz tarhanayı yavaş yavaş ilave edin ve 10 dakika kaynatın. Çorbanın üzerine nane serpip, kızarttığınız ekmeklerle servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
*
5 çorba kaşığı tarhana
* 4 su bardağı su veya et suyu
* 1 çorba kaşığı salça
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı nane
* 2 dilim tost ekmeği