Patates haşlanır ve ezilir. Soğuyunca tuz, kabartma tozu, un ve süt ile ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır. Hamur 15 dakika dinlendirilir ve yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Önce artı şeklinde dörde bölünür, sonra sekiz parçaya ayrılır. Geniş ucundan kıvrılarak sprey yağ ile yağlanmış tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür ve sprey yağdan sıkılır. 170 derece fırına dizilir. Sonra servis yapılır.
MALZEMELER 10 kişilik
* 500 gr haşlanmış patates
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 kahve fincanı süt
* 125 gr margarin
* 1 kabartma tozu
* Tuz
* Sprey yağ
* Karabiber
* Aldığı kadar un
Yayın tarihi: 30 Kasım 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/30/gny/haber,5EBF5BEA5B1A4CC2B8869AF8013F6CD8.html
Tüm hakları saklıdır.