Mısır unlu baklavaYumurta, yoğurt, süt ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve yoğurma kabının üzerini kuru bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Parçalara ayırdığınız hamuru nişastayla yufka büyüklüğünde açın. Tereyağını eritip, mısır ununu ve fındıkları kavurun. Margarini eritip zeytinyağıyla karıştırarak tepsiyi yağlayın. Bir kat yağlanmış yufka, bir kat iç malzemesi şeklinde yufkaları üst üste yerleştirin. Yufkanın taşan kısımlarını üzerine katlayın. Baklavayı enine ve boyuna keserek elinizde kalan yağı üzerine dökün. Baklavayı fırında kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Limon sıkıp, bir taşım daha kaynatıp ateşten indirin. Sıcak şerbeti, soğuttuğunuz baklavanın üzerine dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Malzemeler
* 2 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 su bardağı süt
* 1 fincan zeytinyağı
* 125 gr. margarin
* 1 çay kaşığı tuz
* 8 su bardağı un
* 4 su bardağı nişasta (hamuru açmak için)
İç malzemesi:
* 1 çorba kasesi çekilmiş Antep fıstığı
* 300 gr. mısır unu
* 2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet malzemesi:
* 4 su bardağı şeker
* 4.5 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı limon suyu
Yayın tarihi: 5 Aralık 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/05/gny/haber,8CB8F7A0DD0944CCB3D04AED62A822E1.html
Tüm hakları saklıdır.