kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Altın yumurtlayan tavuk

Tencereye temizlenmiş, yıkanmış tavuk, defne yaprağı, maydanoz, havuç, pırasa, kereviz sapı ve tane karabiber konur ve bu karışım bol suyla haşlanır. Tavuk tencereden alınıp, soğumaya bırakılır. Bir tavaya 2 kaşık tereyağı konur. Kızınca, tavuğun her tarafı altın renginde kızartılıp, servis tabağına alınır. Haşlanmış patates ezilir. İçine yumurta sarısı, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve sarımsak konulup, karıştırılır. Bu karışımdan elma büyüklüğünde parçalar ayrılıp, yumurta şekli verilir. Tavuğun etrafına dizilip, servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 adet bütün tavuk
* 1 defne yaprağı
* 1 dal kekik
* 2 dal maydanoz
* 1 havuç
* 1 pırasa
* 2 dal kereviz yaprağı
* 1 su bardağı konserve mantar
* 2 çorba kaşığı tereyağı
Yumurtalar için:
*
1 kg. patates
* 3 adet haşlanmış yumurtanın sarısı
* 1 fincan zeytinyağı
* 1 diş sarımsak
* 1 limon suyu ve kabuğu rendesi
* Tuz

Odun böreği
Kabak rendesi, nane, maydanoz, dereotu, yumurta, tuz, karabiber ve loru karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkanın birini buruşturarak yayın. Soda ile sıvıyağı karıştırın. Yufkanın üzerine gezdirin. Hazırladığınız karışımı üzerine dökün. Eşit yayın. Diğer yufkaları da aralarını yağlı suyla ıslatarak döşeyin. En üste sıvıyağ sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
*
3 yufka
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 su bardağı soda
İç malzemesi için:
*
2 kabak rendesi
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 2 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
* 1 su bardağı lor
* 1 su bardağı un

Sarı burma
Un elenip, ortası havuz gibi açılır. İçine yumurta, zeytinyağı, margarin, karbonat ve sirke konur. Su ve süt karışımı ile yoğrulur, hamur yapılır. Hamurun üzeri örtülüp, bir saat dinlendirilir. Limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. Oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açılır. İçine ceviz serpilip, ince uzun bir hamur yapılır. Sonra dikdörtgen şeklinde parçalar kesilir. Diğer yanda bir tavada tereyağ kızdırılıp, üzerine gezdirilir. 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Tepsi ılık, şerbet sıcak olmalıdır. Tepsi ılınınca üzerine şerbet dökülür ve üzeri örtülür. En az 4 saat bekletilir arzuya göre süslenir.
Not: Şekerle su 15 dakika kaynatılır, limon suyu konarak ateşten alınır.

MALZEMELER
*
1 yumurta
* 1 kg. un
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 250 gr. dövülmüş ceviz
* Üzeri için 250 gr. tereyağ
Şerbeti için:
*
5 su bardağı şeker
*3.5 su bardağı su
*Yarım limon suyu